top of page

וורמוט על רגל אחת.

עודכן: 3 באפר׳ 2022

שמעתם על אבסינת, נכון? איך זה אמור לגרום להזיות בגלל המרכיב הקסום הזה, לענה? (אז זהו שלא!!!). מסתבר כי "ורמוט" נקרא למעשה על שם לענה, אחד המרכיבים ההיסטוריים שלו (הפירוש מגרמנית של לענה הוא "תולעת-עץ", והשאר היסטוריה מעוטרת).

ורמוט מודרני הוא למעשה פחות מורכב מלענה (אם כי זה אולי אחד המרכיבים) ולמעשה הוא רחוק מהבקבוקים הישנים המאובקים של ורמוט "יבש" ו"מתוק " שאולי ראיתם מוזנח על מדף חנויות משקאות חריפים, בעיקר בזכות רנסנס בעולם הזיקוק והגברת העניין במיקסולוגיה. (אם תיכנסו לקוקטיילים או תרצו לבנות בר, תבינו די מהר שוורמוט הוא שחקן חיוני…).


למשל אם אי פעם שתיתם מרטיני או מנהטן, אז טעמתם את הטוב הצמחי של ורמוט. מרטיני משתמש בורמוט יבש, ומנהטן מוגשת עם – ניחשתם נכון – האחות המתוקה יותר. הכמות המדויקת בכל קוקטייל יכולה להשתנות מכמה טיפות לחצי גרם, תלוי בברמן ובטעמכם.


אתם תמיד יכולים להצביע על העדפתכם, לפחות וורמוט במרטיני על ידי קריאה "יבש" או "אקסטרה יבש" – אם כי יש שיטענו שמרטיני אקסטרה יבש לא צריך להכיל שום ורמוט בשום אופן (כפי שווינסטון צ'רצ'יל היה שותה), אבל אז אתם באמת סתם שותים ג'ין צונן. לא שיש בזה משהו לא בסדר – זה פשוט לא מרטיני.


מבחינה טכנית, ורמוט איננו משקה בפני עצמו אלא יין מועשר בטעם וארומות שחוזק באמצעותו של ABV עם סוג של אלכוהול ניטרלי (למשל ברנדי ענבים צלול), טעם מגוון של עשבים בוטנים ותבלינים. באופן היסטורי, אופן הטעם של ורמוט סיווג אותו כאדום (קשור לאיטליה) או לבן / יבש (קשור לצרפת). קרפנו קלאסיקו הוא הוורמוט האדום הקלאסי (אנטוניו קרפנו נחשב למונח "ורמוט"), עם טעמים כהים ועשירים כמו קקאו, יין, תבלין, טופי, עשבי תיבול וכו ', וכל זה מתערבב בקצה מעט מריר. . קרפנו אנטיקה הוא המתכון הקלאסי "alla vaniglia", או בתוספת וניל.) לילט בלאן, לעומת זאת, הוא ורמוט לבן צרפתי קלאסי, עשוי עשבי תיבול בוטנים מאזור צ'אמרי בצרפת. ורמוט במיוחד יבש של Noilly Prat משלב 20 עשבי תיבול ותבלינים עבור ורמוט מורכב, פרחוני, פירותי (וצלול לחלוטין) בגימור יבש ומרגיע. ואז יש ורמוטים כמו Punt e Mes או קרפנו ואפילו קמפארי, שלמעשה יש פרופיל טעם מריר כמו אמארוס מריר.

נשמע מורכב? זה אפילו לא סוף הסיפור. למלאכת הזיקוק יש לא רק מגוון גדול יותר של מוצרי ורמוט קלאסיים (וחדשים) בשוק, אלא התעניינות מחודשת ביינות מבוצרים אחרים, ארומטיים, כמו Cocchi Barolo Chinato (תרופתית היסטורית וטעימה אגרסיבית, כמו פרנט), עם כוורת מרכיבים התחלתיים המגובים על ידי ג'נטיאן, ריבס, הל וכו ') ואמריקנו (מה שמכונה כי "אמר" פירושו מר, גם עם קווין, ג'נטי, והדרים). כל אלה בטעמים עזים, כך שמשהו כמו ורמוט קלאסי עשוי להיות מקום טוב להתחיל בו – לקרוא על כמה מותגים, להחליט אם אתה מחפש חומרי קוקטייל או משהו ללגום לבד (או שניהם), ולקנות בהתאם לכך.

*חשוב לזכור שלעומת בקבוק הקוניאק שיכול לשבת באושר על המדף במשך חודשים או שצריך לצרוך את היין די מהר לפני שהוא מתקלקל ויהפוך בלתי ניתן לשתייה. ורמוט, כמעין הכלאה, נופל איפשהו בין לבין. הוא מחזיק מעמד הרבה יותר טוב מיין, אך הוא יכול לאבד חלק מתענוגו תוך מספר חודשים, או אפילו שבועות, אם נותר לבד.מומלץ לשמור את זה במקרר במאה אחוז. זה ישמור על ורמוט  טרי הרבה יותר. במיוחד אם אינכם שותים אותו לעיתים קרובות.

 
 
 

תגובות


חנות יין וויסקי מפוארת עם מבחר גדול של משקאות אלכוהוליים

שווה לבקר בחנות!

הצטרפו למועדון הלקוחות שלנו ותהנו מהטבות בלעדיות

צבירת נקודות - 10% מגובה הקנייה למימוש בקנייה חוזרת

מבצעים מיוחדים כל שבוע לחברי המועדון בלבד

הטבות המועדון אינן ניתנות למימוש בכרטיס תן ביס/סיבוס |

מימוש ההטבות ברכישה בחנות בלבד | ניתנות הטבות מועדון חבר טעמים

הרצליה הילס, אריק אינשטיין 3, הרצליה

סיפיל LOGO

אזורי שילוח ועלויות 

אזורי משלוח בעלות

 

  • משלוחים חינם לכל רחבי הארץ בהזמנה מעל 500 ש"ח

  • עלות משלוח מתחת ל500 ש"ח הזמנה: 30 ש״ח

  • משלוח אקספרס בגוש דן 60 ש״ח (באותו יום)​​

 

זמני אספקה
- גוש דן: 24-72 שעות
- משלוח באותו יום בגוש דן : 60 ₪ עלות
- לכל רחבי הארץ: 2-5 ימי עסקים (בהתאם לאזור השילוח)

סיפיל פרימיום אלכוהול משלוחים חינם

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram

התוכן המוצג באתר זה מוגבל לבני 18 ומעלה   |   אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות

 © 2025 All rights reserved to Sipil - The finest whisky, spirit & wine

  Site Design: Studio Tiltan

bottom of page