
- שאלות ותשובות -
סינגל מאלט ויסקי נהוג לשתות נקי או עם כמה טיפות מים בטמפרטורת החדר.
השתמשו בכוס גלנקרן שלוכדת את הארומות.
הוסיפו טיפות מים כדי "לפתוח" את הויסקי ולהעצים את הניחוחות.
הרימו את הכוס, הריחו את הארומות, קחו לגימה קטנה ותנו לויסקי להתפשט על הלשון.
הימנעו מקרח שמקהה את הטעמים ומדלל את אחוז האלכוהול בוויסקי
סינגל מאלט מתיישן בעיקר בשלושה סוגי חביות:
חביות בורבון אמריקאיות (מעניקות וניל, קרמל ומתיקות),
חביות שרי ספרדיות (מוסיפות פירות יבשים, שוקולד ותיבול)
וחביות פורט או יין (תורמות פירותיות אדומה ומתיקות עשירה)
היום מבקבקים עצמאיים נוטים לעשות " ניסויים" וליישן וויסקי לעיתים בחביות טקילה, מגיירה ועוד על מנת לתת טוויסט חד פעמי לוויסקי
ששת אזורי הזיקוק הם :
ספיסייד (Speyside) - הגדול והמפורסם ביותר, מייצר ויסקי עדין ומורכב
היילנד (Highlands) - מגוון רחב מעדין ועד חזק
איילנד ( Island) וויסקי מהאיים שמציג מליחות ים ועשן קל ברקע
איילה (Islay) - וויסקי מעושן בהגדרה חוץ ממזקקת בונהבן שעושים וויסקי לא מעושן.
קמפבלטאון (Campbeltown) - אזור קטן עם פרופיל טעם וארומות של מליחות ובחלק מהמיקרים עשן ברקע.
לואלנד (Lowlands) - ויסקי קל ועדין מתאים במיוחד לשתייה יום-יומית לא וויסקי מתחכם.
חשוב לציין שפעם כל אזור היה מתאפיין בפרופיל טעם ייחודי לו בלבד, היום לעומת זאת הכבולות התטשטשו ולדוגמא וויסקי מעושן עושים היום בכל האזורים בסקוטלנד מה שפעם היה ייחודי לאיילה בלבד.
המספר המופיע על הבקבוק (למשל 10, 15 או 21 שנה) מייצג את גיל תזקיק הוויסקי הצעיר ביותר בבקבוק.
חשוב לציין וויסקי סינגל מאלט הוא וויסקי שמגיע ממזקקה אחת אבל מספר החביות שמהן מרכיבים את הוויסקי משתנה ויכול לנוע בין 2 לבין 60
במהלך היישון בחבית, הוויסקי סופג טעמים וצבע מהעץ ומאבד מהחריפות של האלכוהול הגולמי.
חשוב לדעת שגיל גבוה לא תמיד מעיד על איכות טובה יותר, אלא על פרופיל טעמים מורכב ועצי יותר.
סינגל מאלט ויסקי נהוג לשתות נקי או עם כמה טיפות מים בטמפרטורת החדר.
השתמשו בכוס גלנקרן שלוכדת את הארומות.
הוסיפו טיפות מים כדי "לפתוח" את הויסקי ולהעצים את הניחוחות.
הרימו את הכוס, הריחו את הארומות, קחו לגימה קטנה ותנו לויסקי להתפשט על הלשון.
הימנעו מקרח שמקהה את הטעמים ומדלל את אחוז האלכוהול בוויסקי
סינגל מאלט מתיישן בעיקר בשלושה סוגי חביות:
חביות בורבון אמריקאיות (מעניקות וניל, קרמל ומתיקות),
חביות שרי ספרדיות (מוסיפות פירות יבשים, שוקולד ותיבול)
וחביות פורט או יין (תורמות פירותיות אדומה ומתיקות עשירה)
היום מבקבקים עצמאיים נוטים לעשות " ניסויים" וליישן וויסקי לעיתים בחביות טקילה, מגיירה ועוד על מנת לתת טוויסט חד פעמי לוויסקי
ששת אזורי הזיקוק הם :
ספיסייד (Speyside) - הגדול והמפורסם ביותר, מייצר ויסקי עדין ומורכב
היילנד (Highlands) - מגוון רחב מעדין ועד חזק
איילנד ( Island) וויסקי מהאיים שמציג מליחות ים ועשן קל ברקע
איילה (Islay) - וויסקי מעושן בהגדרה חוץ ממזקקת בונהבן שעושים וויסקי לא מעושן.
קמפבלטאון (Campbeltown) - אזור קטן עם פרופיל טעם וארומות של מליחות ובחלק מהמיקרים עשן ברקע.
לואלנד (Lowlands) - ויסקי קל ועדין מתאים במיוחד לשתייה יום-יומית לא וויסקי מתחכם.
חשוב לציין שפעם כל אזור היה מתאפיין בפרופיל טעם ייחודי לו בלבד, היום לעומת זאת הכבולות התטשטשו ולדוגמא וויסקי מעושן עושים היום בכל האזורים בסקוטלנד מה שפעם היה ייחודי לאיילה בלבד.



