יין וגבינות | בואו נארגן מסיבה
- מערכת סיפיל
- 3 בספט׳ 2015
- זמן קריאה 2 דקות

יין וגבינות
יין וגבינות הם שניים מהתענוגות הקולינריים של החיים. מסיבת יין וגבינות, היא הזדמנות מושלמת לשלב בין השניים ועל הדרך ליצור אווירה לא פורמלית ומהנה, בימי חמישי במשרד או ימי שישי בצהריים עם חברים. בפוסט קצר ומהנה זה נעבור בקצרה על ההכנות ועל השילובים המתאימים ביותר בין יין וגבינות'
אז בואו נתחיל….
מסיבת יין וגבינות | ההכנה
ראשית, חשוב לוודא כי היין והגבינות מוגשים בטמפרטורה הנכונה. לשם כך הכניסו את היינות לקירור כמה שעות לפני המסיבה והוציאו אותם כ 15-20 דקות לפני שהמסיבה מתחילה על מנת לתת להם "לנשום" .
את הגבינות יש להגיש בטמפרטורת החדר ולכן יש להוציא אותן מהמקרר כשעה לפני המסיבה [ תלוי כמה חם] . ניתן להציג את הגבינות על מגשים אטרקטיביים או קרשי חיתוך. מארח או המארחת שממש רוצים להשקיע יכולים לכלול גם כרטיסיות שמפרטות את סוגיי היין והגבינות ואת השילובים האפשריים ביין היינות לבין הגבינות על השולחן. ללא קשר לצורת השולחן, אורחים יצטרכו גישה קלה לפותחנים, כוסות יין, צלחות ומפיות. קסמי יין יכולים לעזור מאוד כי הם יעזרו לאורחים לזהות את כוסות היין שלהם, אז הכינו כל אלו מבעוד מועד, או פשוט הזמינו אצלנו באתר והם יגיעו יחד עם משלוח היין.
השילוב המושלם בין יינות לגבינות
ועכשיו, הגענו לעיקר – איך מוצאים את השילוב המושלם בין יין לגבינה?
ובכן, חשוב להתאים את הגבינות ליין, לכן בחרו מספר יינות שאתם מעוניינים להגיש במסיבה ולאחר מכן התאימו את הגבינות הנכונות .
לפניכם שלושת עקרונות השילוב:
יין לבן ושמפניה משתלבים נהדר עם גבינות רכות בעלות טעמים חזקים. כמו- קממבר, ברי, גבינת עיזים, או גאודה.
יינות אדומים משתלבים נהדר עם גבינות כמו – צ'דר או פרמזן.
ליינות נועזים כמו בורדו או קברנה, השילוב המתאים הם גבינות חזקות עם טעמים אגרסיביים במידה שווה.
דוגמאות לשילוב:
שמפניה : גבינת קממבר
שרדונה : גבינת ברי
קאווה/ למברוסקו/ פרוסקו : גבינת טלגיו
מרלו : גבינת גאודה
קברנה סוביניון : גבינת צ'דר
קיאנטי: גבינת פרמזן
ריזלינג: גבינה כחולה
פינו גרייג'וי : ריקוטה
סוביניון בלאן : מוצרלה
שאנין בלאן : גבינת עזים
הערה קטנה : מכל היינות המוזכרים, הריזלינג משתלב נפלא עם כל הגבינות. כך שאם אתם לא בטוחים, תמיד תבחרו בו, זוהי הבחירה הבטוחה.
תוספות
אתם בטח שואלים את עצמכם אבל מה לגבי התוספות? זהו המרכיב החשוב ביותר בחוויה הכוללת, ולכן חשוב לשים דגש עליהם אז בואו נתחיל…
פירות: חפשו פירות יער טריים, תפוחים ,אגסים,משמשים מיובשים, תאנים וחמוציות לספק גשר בין היין והגבינה.
אגוזים: אגוזים, שקדים,פיסטוקים ואגוזי לוז, כל אלו יעזרו להוציא את המיטב מן הגבינות ואם אתם יכולים אפילו דבש, הדבש מוסיף מתיקות והוא מעולה במיוחד אם אתם מגישים יין קינוח.
לחמים וקרקרים: אולי זה מובן מאליו אבל הקפידו להגיש לחם טרי ופריך כמו גם קרקרים פריכים וטריים , ואם יוצא לכם ואתם יודעים להכין לחם בית אז בכלל שדרגתם את המסיבה.
אז זהו לבינתיים , אנו מקווים שעזרנו לכם והיינו אינפורמטיבים, תמיד תוכלו ליצור איתנו קשר כדי להתייעץ, ושתהיה מסיבה מוצלחת……
Comments