קוקטייל ביתי: 5 מיתוסים שהגיע הזמן להפריך
- מערכת סיפיל
- 30 בנוב׳ 2018
- זמן קריאה 2 דקות
5 מיתוסים על קוקטיילים
מדהים לצלול לתוך העולם הרחב של הקוקטיילים. האם אני עושה את זה נכון? מאיפה מתחילים? האם המיץ שווה את הסחיטה? יש המון שאלות ועוד יותר דעות בעניין.
בין כל השאלות האלו, ישנן כמה תפיסות מוטעות בעולם שנרצה להפריך. להלן חמישה מיתוסים שכיחים שמעתה הלאה, לא תדאגו לגביהם. אז תכינו לעצמכם קוקטייל נחמד ותהנו.
1. קשה להכין קוקטייל
למרות שישנם כמה משקאות קשים להכנה, את רובם קל להכין. קוקטייל המרגריטה והדאקירי למשל, כפי שנוצרו במקור, עורפלו תחת קונספציה של מורכבות, שבעצם מורכבים משלושה מרכיבים פשוטים וטעימים להפליא. ברגע שיש בבית את הכלים הבסיסיים והיכולת לשקשק, לערבב ולמזוג, עולם הקוקטיילים פתוח לפניכם. תגלו שלהכין לעצמכם משקה זה לא רק קל ומהיר אלא גם מהנה ושווה את המאמץ הקטן שדרוש.
2. אתה צריך לאהוב כל קוקטייל
האם אתם נהנים מכל מאכל שאתם טועמים? כל בירה שנפתחת? כנראה שלא, ואף אחד לא מחייב אתכם לאהוב כל משקה, למרות שאומרים עליו שהוא הכי טוב שיש. זה עניין של טעם ועל טעם – לא מתווכחים.
המרטיני למשל, קוקטייל שמורכב מג'ין, מרטיני יבש וקרח, ידוע כקוקטייל נהדר. האם זה מחייב את כולם לאהוב אותו? לא. מוזמנים לטעום ולחוות את דעתכם. אם אתה אוהב, שתה. אם לא, עבור לדרינק הבא. יש המון משקאות בעולם, המשך לבא בתור.
3. לעולם אל תערבב עם משקאות פרימיום
צריך לזכור שהמון משקאות מבוססים על סוג מסוים. לכן הגיוני למזוג וודקה, ג'ין, רום או טקילה שאתה באמת נהנה מהם. זה הבסיס לקוקטייל ואין סיבה להוריד את איכותו. האם למזוג וודקה יקרה לקוסמופוליטן זה בזבוז? לא. כשחושבים על זה, כך נכפיל את ערך המשקה. כמובן שנרצה לשמור את הדברים האיכותיים לאירועים מיוחדים. אבל אם יש לך אותו בבית ואתה נהנה ממנו, דחוף אותו לקוקטייל ותחווה איכות.
4. קרח זה רק קרח
קרח הוא המצרך השמיש ביותר בעולם המיקסולוגיה. מטרת הקרח, מעבר לקירור המשקה, זה הדילול. הדילול חשוב במשקאות רבים ותורם לאיזון, לעידון הטעם ושילוב הטעמים. לכן, נרצה שהקרח יהיה קרח טוב. לא צריך לשלם עבורו, רק לדאוג שהקרח טרי בן פחות משבוע וזה כבר יעשה את העבודה.
5. אין הבדל בסודה שמוסיפים
כשמדברים על סודה, מתכוונים לעולם המשקאות המשלימים הכולל סודה, מי טוניק ג'ינג'ר-ביר וכו'.
האם נעדיף להוסיף לג'ין מי טוניק מבקבוק פלסטיק,שלרוב מתוק מדי, ומאבד את טעמו בדרך או שנעדיף בקבוק זכוכית אלגנטי קטן, מאוזן בטעמו ומיוצר במיוחד עבור קוקטיילים? אם כבר הלכתם על איכות בקוקטייל, זרמו עם הקונספט עד הסוף והוסיפו לכוס ההיי-בול סודה מסוג Fever Trees.
Comments