על היצרן
דאגלס ליינג היא חברה קטנה ומשפחתית שיושבת בגלאזגו המתמחת בבקבוקים עצמאיים ובבלנדים של מאלט על פי חלוקה לאזורי הוויסקי של סקוטלנד.
פרדריק דאגלס ליינג, שכונה בפי כל "המלך של הוויסקי" הקים את החברה עם כמה חביות של וויסקי : את הבלנד הוא יצר מהמזקקות שהיו אהובות עליו, בלייר את'ול מהעיירה פיטלוכרי באזור ההיילנדס של סקוטלנד, אינצ'גאוור (בספייסייד) והמזקקה האהובה עליו פורט אלן באיילה שנסגרה בשנת 1983.
בתחילת שנות השבעים הצטרף פרד,בנו של דאגלס לעסק המשפחתי – ששגשג אפילו במהלך שנות השמונים הקשות בתעשיית הוויסקי ועזר לעסק להגיע לעידן הפריחה המחודשת של הוויסקי איתן כלכלית.
הביקוש לוויסקי הוליד סדרות איכותיות של בקבוקים עצמאיים, וכניסה לשוק מאלט הבלנדים.
דאגלס ליינג מתרכז היום בשני מוקדים עסקיים עיקריים: בקבוקי סינגל מאלטים מחביות יחידות ומאלט בלנדים.
כדי לעשות ביקבוק עצמאי של חביות יחידות רוכשת דאגלס ליינג חביות וויסקי ישירות מהמזקקות (בדרך כלל חביות שזה עתה מולאו בניו מייק, אך לעיתים גם "חבילות" של חביות שכבר עברו יישון).
פרד וקארה בתו עוקבים אחרי החביות, טועמים מהם ומחליטים מה לעשות עם כל חבית.
יש חביות שמוכנות לבקבוק בזמן הקרוב, כאלו שצריכים עוד זמן בחבית ויש חביות שיש להם פוטנציאל ליישון ארוך טווח.
הדגש בדאגלס ליינג הוא על שתיית הוויסקי כמו שהמזקק התכוון שנשתה אותו.
כל הוויסקי של החברה לעולם איננו מפולטר בצינון, תהליך שרוב הוויסקי המסחרי עובר אשר מוציא ממנו רכיבי טעם שונים, והוא לעולם אינו צבוע בצבעי מאכל.
לבסוף, כל הוויסקי מוגש בחוזק אלכוהולי של 46% לפחות, שהוא חוזק אלכוהולי ששומר על הטעם המלא של הוויסקי.
חביות צעירות יחסית, בדרך כלל עד גיל 12, מבוקבקות בסדרה בשם פרוביננס ומבוקבקות בחוזק 46%.
הסדרה הבאה, אולד פרטיקיולר כוללת לרוב חביות בנות 14 עד לגיל 21 ומבוקבקות בדרך כלל בחוזק של 48.4%-51.5%, ואילו סדרת אקסטרה אולד פריטקיולר – XOP – לרוב מגיל 25 ומעלה מבוקבקות בחוזק החבית.
חביות יוצאות דופן יכולות להיות מבוקבקות בסדרה גבוהה יותר גם אם הם צעירים מעט יותר.
המוקד השני של החברה הוא בלנדים אזוריים: דאגלס ליינג מייצרים וויסקי שמורכב כולו מסינגל מאלטים, שהשילוב שלהם מייצר וויסקי ייחודי אשר פעמים רבות מחזיק רבדים שונים של טעמים מהמזקקות השונות ומייצג נאמנה את אזור הוויסקי ממנו הגיעו התערובות.
מידע נוסף על המשקה
מדינה |
|
מזקקה |
לא |
אזור זיקוק |
ספייסייד |
תקופת יישון |
11-15 שנים |
חוזק אלכוהול |
53.6% |
חבית יישון |
שרי |
על המזקקה |
דאגלס ליינג היא חברה קטנה ומשפחתית שיושבת בגלאזגו המתמחת בבקבוקים עצמאיים ובבלנדים של מאלט על פי חלוקה לאזורי הוויסקי של סקוטלנד.
פרדריק דאגלס ליינג, שכונה בפי כל "המלך של הוויסקי" הקים את החברה עם כמה חביות של וויסקי : את הבלנד הוא יצר מהמזקקות שהיו אהובות עליו, בלייר את'ול מהעיירה פיטלוכרי באזור ההיילנדס של סקוטלנד, אינצ'גאוור (בספייסייד) והמזקקה האהובה עליו פורט אלן באיילה שנסגרה בשנת 1983.
בתחילת שנות השבעים הצטרף פרד,בנו של דאגלס לעסק המשפחתי – ששגשג אפילו במהלך שנות השמונים הקשות בתעשיית הוויסקי ועזר לעסק להגיע לעידן הפריחה המחודשת של הוויסקי איתן כלכלית.
הביקוש לוויסקי הוליד סדרות איכותיות של בקבוקים עצמאיים, וכניסה לשוק מאלט הבלנדים.
דאגלס ליינג מתרכז היום בשני מוקדים עסקיים עיקריים: בקבוקי סינגל מאלטים מחביות יחידות ומאלט בלנדים.
כדי לעשות ביקבוק עצמאי של חביות יחידות רוכשת דאגלס ליינג חביות וויסקי ישירות מהמזקקות (בדרך כלל חביות שזה עתה מולאו בניו מייק, אך לעיתים גם "חבילות" של חביות שכבר עברו יישון).
פרד וקארה בתו עוקבים אחרי החביות, טועמים מהם ומחליטים מה לעשות עם כל חבית.
יש חביות שמוכנות לבקבוק בזמן הקרוב, כאלו שצריכים עוד זמן בחבית ויש חביות שיש להם פוטנציאל ליישון ארוך טווח.
הדגש בדאגלס ליינג הוא על שתיית הוויסקי כמו שהמזקק התכוון שנשתה אותו.
כל הוויסקי של החברה לעולם איננו מפולטר בצינון, תהליך שרוב הוויסקי המסחרי עובר אשר מוציא ממנו רכיבי טעם שונים, והוא לעולם אינו צבוע בצבעי מאכל.
לבסוף, כל הוויסקי מוגש בחוזק אלכוהולי של 46% לפחות, שהוא חוזק אלכוהולי ששומר על הטעם המלא של הוויסקי.
חביות צעירות יחסית, בדרך כלל עד גיל 12, מבוקבקות בסדרה בשם פרוביננס ומבוקבקות בחוזק 46%.
הסדרה הבאה, אולד פרטיקיולר כוללת לרוב חביות בנות 14 עד לגיל 21 ומבוקבקות בדרך כלל בחוזק של 48.4%-51.5%, ואילו סדרת אקסטרה אולד פריטקיולר – XOP – לרוב מגיל 25 ומעלה מבוקבקות בחוזק החבית.
חביות יוצאות דופן יכולות להיות מבוקבקות בסדרה גבוהה יותר גם אם הם צעירים מעט יותר.
המוקד השני של החברה הוא בלנדים אזוריים: דאגלס ליינג מייצרים וויסקי שמורכב כולו מסינגל מאלטים, שהשילוב שלהם מייצר וויסקי ייחודי אשר פעמים רבות מחזיק רבדים שונים של טעמים מהמזקקות השונות ומייצג נאמנה את אזור הוויסקי ממנו הגיעו התערובות.
|
כשרות |
ללא הכשר |
רשמי טעימה
אף: ארומה עשירה של שרי יחד עם רמזים לריבת דובדבנים,פירות יער.
חיך: חיך מתוק ועשיר עם רמזים לקרם וניל,דבש,סוכר והמון פטל שחור.
סיומת: החיך מתמלא במתיקות ארוכה עם רמזים לקינמון.
ממתק!!!