על היצרן
כאשר נטע דייגו פלנטה את הכרמים הראשונים שבבעלותו בסיציליה הייתה תעשיית היין של האי מזוהה בעיקר עם ייצור מאסיבי של יין זול.
עשר שנים נדרשו לדייגו פלנטה כדי להגיע לרמת האיכות שביקש.
ב-1995 ,החל מבקבק את היינות שייצר מענבי כרמיו תחת מותגו שלו.
פלנטה, שכבר ניצב אז בחזית העשייה של יין סיציליאני איכותי,הרחיק לכת יותר משעשו מקצת היקבים האחרים שנמצאו עימו שם: הוא גם נטע ענבי זנים בינלאומיים, וייצר מהם יינות מעולים.
למעשה,היין הראשון שיוצר תחת המותג החדש היה השרדונה של פלנטה שהפך לאחד היינות הלבנים המפורסמים ביותר באיטליה.
צעד זה הזניק את דייגו פלנטה לצמרת תעשיית היין האיטלקית והפך את "פלנטה" למותג-העל של יינות סיציליה.
מידע נוסף על המשקה
מדינה |
איטליה |
סוג היין |
אדום |
אזור גידול |
סיציליה |
מדינה |
איטליה |
על היקב |
כאשר נטע דייגו פלנטה את הכרמים הראשונים שבבעלותו בסיציליה הייתה תעשיית היין של האי מזוהה בעיקר עם ייצור מאסיבי של יין זול.
עשר שנים נדרשו לדייגו פלנטה כדי להגיע לרמת האיכות שביקש.
ב-1995 ,החל מבקבק את היינות שייצר מענבי כרמיו תחת מותגו שלו.
פלנטה, שכבר ניצב אז בחזית העשייה של יין סיציליאני איכותי,הרחיק לכת יותר משעשו מקצת היקבים האחרים שנמצאו עימו שם: הוא גם נטע ענבי זנים בינלאומיים, וייצר מהם יינות מעולים.
למעשה,היין הראשון שיוצר תחת המותג החדש היה השרדונה של פלנטה שהפך לאחד היינות הלבנים המפורסמים ביותר באיטליה.
צעד זה הזניק את דייגו פלנטה לצמרת תעשיית היין האיטלקית והפך את "פלנטה" למותג-העל של יינות סיציליה.
|
יקב |
לא זמין |
זן גפנים |
נרו דאבולה |
בציר |
משתנה |
כוהל |
13% |
כשרות |
ללא הכשר |
לשתות עם |
בשר בקר,כבש,פסטה |
ציונים |
לא |
רשמי טעימה
פלנטה פלומבגו נירו דאבולה מציג ייןחד ומגוון המורכב מגפני נרו דאבולה.
הוא מיוצר בכרם הישן באגם ארנסיו אשר נותן לנו את גרסה פירותית רכה של זן ענבים הסיציליאני הגדול הזה.
אידיאלי לבישול ים תיכוני המבוסס על ירקות וכל סוגי הבשר.