על היצרן
פפאפל,הפך בפחות מ-40 שנה, מיקב זעיר שהוקם בשטחה של חווה חקלאית, ל”יקב השנה באירופה” של כתב-העת החשוב וויין אנת’וזיסאט.
כאשר נטל רומן פפאפל את ניהול החווה ב-1978, גידלו בה בעיקר חיטה, תפוחי אדמה ובקר. כמו כן היה בשטחה כרם קטן, שמונה דונם שטחו.
באזור בו שוכן היקב,הרכב גידולים כזה היה שכיח – רבים מחקלאי האזור “השלימו הכנסה” על-ידי ייצור מעט יין פשוט מגפנים שגידלו, ומכירתו ל”הויריגן” – הפונדקים המקומיים. ההויריגן, שרכשו את היין במיכלים ומזגו אותו בקנקנים, היו גם לקוחותיו הראשונים של רומן פפאפל, אך מתחילת דרכו היו לו תוכניות לפתח את יקבו למשהו אחר לגמרי.
אט אט בנחישות רבה ובסיועה של רעייתו אדלהייד, בנה פפאפל יקב מודרני.
ביסוד המוטיבציה שלו עמדה התובנה,הייחודית כמעט באותם ימים, שלגרונר ולטלינר פוטנציאל עצום,הוא הבין, כי מדובר בזן אצילי, אותנטי, ייחודי ומעל לכל – רב-גוני מאוד.
כך הפך רומן פפאפל לאחד הייננים האוסטרים הראשונים שהקטינו יבולים לטובת שיפור האיכות.
הוא אף היה בעל היקב הראשון באזורו שביקבק את יינותיו ביקבו, וגם הראשון באזור שייצא יינות אל מחוץ לאוסטריה.
כבר בשנות ה-80′ נהנה היקב ממוניטין מצויינים באוסטריה ובעולם, ופפאפל עצמו זכה בכינוי – “מר ולטלינר”!
מידע נוסף על המשקה
מדינה |
ספרד |
סוג היין |
לבן |
אזור גידול |
לא |
מדינה |
ספרד |
על היקב |
פפאפל,הפך בפחות מ-40 שנה, מיקב זעיר שהוקם בשטחה של חווה חקלאית, ל”יקב השנה באירופה” של כתב-העת החשוב וויין אנת’וזיסאט.
כאשר נטל רומן פפאפל את ניהול החווה ב-1978, גידלו בה בעיקר חיטה, תפוחי אדמה ובקר. כמו כן היה בשטחה כרם קטן, שמונה דונם שטחו.
באזור בו שוכן היקב,הרכב גידולים כזה היה שכיח – רבים מחקלאי האזור “השלימו הכנסה” על-ידי ייצור מעט יין פשוט מגפנים שגידלו, ומכירתו ל”הויריגן” – הפונדקים המקומיים. ההויריגן, שרכשו את היין במיכלים ומזגו אותו בקנקנים, היו גם לקוחותיו הראשונים של רומן פפאפל, אך מתחילת דרכו היו לו תוכניות לפתח את יקבו למשהו אחר לגמרי.
אט אט בנחישות רבה ובסיועה של רעייתו אדלהייד, בנה פפאפל יקב מודרני.
ביסוד המוטיבציה שלו עמדה התובנה,הייחודית כמעט באותם ימים, שלגרונר ולטלינר פוטנציאל עצום,הוא הבין, כי מדובר בזן אצילי, אותנטי, ייחודי ומעל לכל – רב-גוני מאוד.
כך הפך רומן פפאפל לאחד הייננים האוסטרים הראשונים שהקטינו יבולים לטובת שיפור האיכות.
הוא אף היה בעל היקב הראשון באזורו שביקבק את יינותיו ביקבו, וגם הראשון באזור שייצא יינות אל מחוץ לאוסטריה.
כבר בשנות ה-80′ נהנה היקב ממוניטין מצויינים באוסטריה ובעולם, ופפאפל עצמו זכה בכינוי – “מר ולטלינר”!
|
יקב |
לא |
זן גפנים |
לא |
בציר |
2013 - 2016 |
כוהל |
12% |
כשרות |
ללא הכשר |
לשתות עם |
לא |
ציונים |
לא |
רשמי טעימה
צבעו של היין צהוב-ירקרק עם הבלחות זהובות.
הארומות האינטנסיביות הינם של אפרסקים,אגסים ומשמשים, עם נימות פרחוניות.
בחיך נחשף יין נקי,מרענן ומאוזן עם פרי טהור וחמיצות טובה וסיומת מצויינת.
לאגאר דה סרברה ילווה היטב מאכלי דגים ופירות ים,מאכלי עוף וסלטי בשר שופעים.