על היצרן
דומיין לנגלואה -שאטו, מהיצרנים המובילים בעמק הלואר, הוקם ב-1855 בסומור על יד אדוארד לנגלואה ורעייתו, ז’אן שאטו.
הבית מייצר יינות שוקטים לצד יינות קרמאן דה לואר מבעבעים בשיטה המסורתית, ומתחילת ימיו הולך שמו לפניו כמופת של איכות ליינות הלואר.
מאז 1973 הוא נתון בבעלות בית בולינג’ר, שהשקיע משאבים רבים בטיוב הכרמים ובמודרניזציה של היקב.
מידע נוסף על המשקה
מדינה |
איטליה |
סוג היין |
אדום |
אזור גידול |
סומור |
מדינה |
צרפת |
על היקב |
דומיין לנגלואה -שאטו, מהיצרנים המובילים בעמק הלואר, הוקם ב-1855 בסומור על יד אדוארד לנגלואה ורעייתו, ז’אן שאטו.
הבית מייצר יינות שוקטים לצד יינות קרמאן דה לואר מבעבעים בשיטה המסורתית, ומתחילת ימיו הולך שמו לפניו כמופת של איכות ליינות הלואר.
מאז 1973 הוא נתון בבעלות בית בולינג’ר, שהשקיע משאבים רבים בטיוב הכרמים ובמודרניזציה של היקב.
|
יקב |
לא זמין |
זן גפנים |
קברנה פרנק |
בציר |
----- |
כוהל |
13% |
כשרות |
ללא הכשר |
לשתות עם |
גבינות קשות/רכות ,מנות בשר, אוכל מתובלן וחריף |
ציונים |
לא |
רשמי טעימה
סומור אדום מציג ין עם גוונים של דובדבן,שזיף ועשן .
אף: ארומה נקייה עם נגיעות דבש.
זהו יין אוכל רב תכליתי שילך נהדר עם אוכל מתובלן וחריף בין השאר.