דברו איתנו

אנא המתן...

המשך בקניות באתר
מעבר לסל קניות ולביצוע תשלום
המשך בקניות באתר
מעבר לסל קניות ולביצוע תשלום
 

דאו'ז יין פורט בציר 2011 | יין השנה של WINE SPECTOR

דאו'ז יין פורט בציר 2011 | יין השנה של WINE SPECTOR

מקום הולדת הפורט מקום הולדת הפורט-עמק הדורו
    כפר פינהו בעמק הדורו של פורטוגל יושב לצד הנהר עם נוף מדהים. על מדרונות הטרסות לצידי הנהר קיימים כמה מהכרמים המרהיבים והנפלאים ביותר של פורטוגל והם מלאים בשפע של זני גפנים פורטוגזים נפלאים. אזור זה הוא המולדת של הפורט, יין הקינוח המחוזק שבמשך מאה שנים מדורג כאחד מהיינות האדומים הגדולים ביותר בעולם עם טעמים מתוקים ועשירים שמתרככים עם זמן. אבל הפופולריות של הפורט נשחקה בשנים האחרונות והלקוחות עברו ליינות יותר אופנתיים.. אבל הכל השתנה ,עם בציר 2011 בעמק הדורו .זו היתה עונת גידול אידיאלית שהוציאה לשוק מגוון של יינות עדינים, טריים ופרותיים. בשני העשורים האחרונים עמק הדורו הוציא מספר יינות שולחן נפלאים וקיבל מעמד חשוב בתעשיית היין, אבל הפורט שבשנים עברו שיחק כינור שני חזר בשאגה למקום הראשון בשנת 2011. בשנת 2011, הפורט זינק לגבהים מרשימים של איכות שאת החותם הרשמי נתנו עמה מהכורמים הבכירים בעמק הדורו שהכריזו על בציר זה כטוב ביותר ב50 שנים האחרונות. כעשרים וחמש סוגי פורט מבציר 2011 מעמק הדורו זכו בציון של מעל 95 נקודות { מתוך 100} של Wine Spectator. הפורט שזכה לציון הגבוה ביותר הוא הפורט של דאו'ז. פורט זה הוא הוכחה ניצחת לאיכות והמודרניזציה של יקבי הדורו. לא מתוק מדי, פורט זה  מספק שפע של אחיזה, כש יחסי הגומלין של אלכוהול והטאנינים הם הבטחה לחיי פורט ארוכים. היין מגיע ממשפחת סימינגטון, שמייצרת פורט מאז 1882, והיא בעלת הקרקע הגדולה ביותר בעמק הדורו, עם כ -2,400 דונמים משתרעים על פני 26 אחוזות ביניהם 2האחוזות העיקריות Quinta do Bomfim ו Quinta da Senhora da Ribeira יחד, שני האחוזות מספקות יותר מ75% מתערובת היין:
  • טאוריגה פרנקה {%40} אחוזים מספק טעמי פירות משיים,
  • טאוריגה נשיונל{ 36%} מספק כוח ומבנה
  • סאוסא { 10%}נותן צבע עמוק. היתרה מגיעה מנטיעות מעורבות-גפן ישן.
תהליך ייצור דאו'ז יין פורט 2011: 6 מתוך 44 מגרשי תסיסה נבחרו לשמש לתערובת הסופית. שרייה והתסיסה החלו באגנים רדודים, עם מכונות שחיקו את תהליך הסחיטה הרגלית. שהתהליך הסתיים המיץ רוקן אל תוך מכלי נירוסטה לתסיסה של יומיים -שלושה משקה אלכוהול מענבים טבעי.  לשם עצירת תסיסה ושימור הפירותיות ,תהליך זה שומר על רמת אלכוהול של כ -20 אחוזים. בסיום התהליך היין מיושן 18 חודשים בחביות עץ אלון גדולים לפני ערבוב ובקבוק סופיים. ארה"ב קיבלה 2,000 מקרים של 5000 עשו. דאו'ז יין פורט 2011  באמת מייצג את הפורט המודרני עם עוצמה ואיכות. ההמלצה היא לחכות עד שנת 2020 כדי לפתוח את בציר 2011 למרות שיש לו עוד הרבה הרבה שנים. רישומי טעימה: זהו פורט חזק, מעודן ועסיסי, עם עודף של טעמי שזיפים, קירש וקסיס כהים חלקלקים וארוכים. פורט זה מציג שפע של אחיזה, עם גימור ארוךו מלא בתבלינים ועשיר בשוקולד. מומלץ לשתייה בין השנים :2030- 2060. יין לדורות!!!
טוען...