דברו איתנו

אנא המתן...

המשך בקניות באתר
מעבר לסל קניות ולביצוע תשלום
המשך בקניות באתר
מעבר לסל קניות ולביצוע תשלום
 

סינגל מאלט וויסקי למתחילים בהחלט

סינגל מאלט וויסקי למתחילים בהחלט

סינגל מאלט וויסקי סינגל מאלט וויסקי

רוצה להתחיל לשתות וויסקי אה?

בדרך כלל כששומעים את המילה מתחיל או חדש הסטיגמה היא ישר למתג אותך בתור טירון או חובבן,אך בעולם של סינגל מאלט וויסקי,מתחילים הם חבורה שתתקבל בברכה, לבוא נקי ללא דעות קדומות מבלי להיות מסנוור משמות של מותגים והכי חשוב נקי מכל מניירות שיכולות להרוס הנאה מלגימה של וויסקי משובח זה הסוד לכניסה חלקה ונכונה לעולם המופלא של הסינגל מאלט וויסקי. עולם הוויסקי יודע מדי פעם להיות סנוב,מדי פעם אנו שומעים על בקבוק במהדורה מיוחדת לפני 50 שנה,בקבוק שרק בודדים מאיתנו אי פעם ראו או שתו הופך להיות "מושא להערצה" על ידי אנשי וויסקי ,אותם האנשים גם יודעים לזהות טעמי וניל ותבלינים וטעמי פירות בתוך הוויסקי,הם כותבים פיוטים על משך הגימורים כמו גם על זכרונות שהטעם מעלה בפיהם. וויסקי צריך לשתות בלי כל בלבולי מוח מסביב ובלי מניירות מיותרות,לכן עדיף להיות מתחיל בוויסקי ככה אתה חוסך לעצמך את התדמית המגוחכת של וויסקי סנוב. סינגל מאלט וויסקי  הוא דבר נפלא לשתות ולחקור,כך שאם אתה עדיין לא ניסית וויסקי בעבר והיית תקוע על וודקה זה הזמן לתפוס יוזמה ולצאת למסע מופלא לחקר ובירור הוויסקי האהוב עליך,זה לא יקח לך יותר מדי זמן וטעימות להחליט על הטעם המועדף על הלשון,וביננו: טעם זה מה שחשוב!!

מה הופך תזקיק לסינגל מאלט וויסקי?

סינגל מאלט וויסקי עשוי מדגנים של שעורה מותססים,מזוקקים ומיושנים. כדי להיקרא סינגל מאלט וויסקי התזקיק חייב להגיע ממזקקה אחת,חייב להיות מיושן מינימום שלוש שנים בחביות עץ אלון ולהיות מבוקבק ברמת אלכוהול של מינימום 40%. הטעם והמאפיינים של הסינגל מאלט יכולים להשתנות באופן דרמטי,הכל תלוי בגישת המזקקה בכל מה שקשור לייצור עם סירי נחושת שונים כמו גם סוג העץ ומשך היישון.

אזורי הגידול והזיקוק בסקוטלנד

בכל מה שקשור לייצור וויסקי וסינגל מאלט בפרט יש 4 אזורים בסקוטלנד שאחראים למאפייני הוויסקי,כל אזור והייחוד שבו: HIGHLAND/ LOWLAND/ SPEYSIDE / ISLAY . LOWLAND היסטורית מפיק וויסקי קל HIGHLAND הוא עצום ומגוון עם מגוון רחב של טעמים SPEYSIDE הוא לב לבו של עולם הוויסקי ומציג שפע של בחירה ISLAY עם האיים סקיי ואורקני לעתים קרובות מייצר וויסקי מעושן וכבד

אזורי הוויסקי של סקוטלנד 

פּרוֹפִיל הטעם של סינגל מאלט וויסקי

הנה דוגמאות לארבעה פרופילים של וויסקי סינגל מאלט יחד עם מותגים מתאימים

קל

טעמים עיקריים הם פירות,אגוזים,יחד עם גימור רענן וטרי: גלנפידיך 12 הוא סינגל מאלט מספר אחד בעולם ומסיבה טובה, וויסקי זה הוא כניסה נגישה לעולם הוויסקי,גלנקינצ'י 12 שנים הוא גם כן קל מאוד בחך ויכול לשמש וויסקי מצוין למתחילים.

עדין

טעמים מתוקים יחד עם ניחוחות פרחוניים ומשקה בהיר יחסית : דלוויני 15 וגלנליווט 15 מייצגים נאמנה את הפרופיל הזה.

עושר

חמימות ועומק יחד עם טעמי שוקולד ופירות מתובלנים : בלוויני 12 ,גלנמורנג'י 10 וסינגלטון 12 שנים: מותגים אלו מייצגים מצוין את פרופיל הטעם הזה.

עשן

מאופיין בטעמי תבלינים כמו ג'ינג'ר, חום ועשן עם גימורים ארוכים: ויסקי איים [ ISLAY] משתמש בכבול כדי לתדלק את הייבוש של שעורה אשר מספק עשן חזק על החיך : טליסקר 10 כמו גם ארדבג 10 או לגוולין 16 מייצגים את הפרופיל בצורה מצוינת.

מה עם החביות מה התפקיד שלהן?

וויסקי ישר ממכלי הזיקוק נקרא "וויסקי חדש" והוא מצמצם את הכוח שלו לפני שהוא נכנס לחביות. התפקיד של החביות הוא לשמור על הכח של הוויסקי ולשפר את הטעם והארומה שלו. עכשיו זה תלוי מאוד לאיזה חבית מכניסים את הוויסקי: הוויסקי מיושן בחביות "משומשות" שזה אומר שבעבר השתמשו בהן לישון בורבון,שרי,יין,פורט או אפילו רום. חביות עץ אלון אמריקאי שיושן בהם בורבון נותנות לוויסקי טעמי אורן,דובדבן,וניל ותבלינים. שרי הוא אלון אירופאי ומקנה לוויסקי טעמי פירות יבשים,ציפורן ותפוז. חביות גם יכולות להיות בשימוש יותר מפעם אחת :מילוי הוויסקי הראשון לוקח על עצמו יותר אופי עץ, פחות במילוי השני ובסופו של דבר העץ נותן לא יותר אז הוא נשרף מבפנים כדי לאפשר שימוש נוסף.
מרתף סינגל מאלט וויסקי מרתף סינגל מאלט וויסקי

גיל הוויסקי

גיל הוא רק מספר, נכון? כן אחי,מלבד שהמספר הזה הוא פקטור מזהה ומכריע בקביעה בן כמה הוויסקי. שזה מגיע לסינגל מאלט וויסקי הגיל כן משנה מפני שהוא אומר לנו כמה זמן הוויסקי יושן בחביות ולכן יש לו השפעה עצומה על הטעם והאופי של הוויסקי כמו גם על המחיר. אולם אנו ממליצים לא להתפתות ולבזבז כסף על וויסקי רק בגלל שהוא "מיושן".חוץ מזה, כל דבר בין 10 עד 15 שנים ישון נותן לך מושג לגבי המורכבות של התהליך. העצה שלנו למתחילים היא להתחיל ברמה זו ולחקור הצהרות גיל ישנות יותר בהמשך . מגמה משמעותית נוספת בעולם הוויסקי היא NO AGE STATMENT זהו טרנד ששוטף את עולם הוויסקי והמטרה שלו היא לבטל את המשמעות של הגיל על התווית. הבולטים במגמה הזו הם גלנליווט אלפא שעדיין לא מיובא לארץ כמו גם טליסקר סטורם.

מה עם מים?

בניגוד לתפיסה הרווחת,מים לא רק מותרים אלא גם מומלצים במיוחד במותגי וויסקי מסוימים שרמת האלכוהול בהם עולה על 40%. כמה טיפות מים יכולות "לפתוח" את הטעם ולפתח את הניחוחות. צריבת הטעם של סינגל מאלט וויסקי הוא משהו שצריכים להתרגל אליו לאורך זמן ולכן כמה טיפות מים יכולות לעזור בהתחלה לרכך את הטעם. בקשר לקרח אנו ממליצים לא להשתמש מפני שקרח מקרר את המשקה וככה הוא מאבד חלק נכבד מהטעמים והניחוחות שלו.   אוקיי חברים,גירדנו פה את פני השטח בכל מה שקשור לסינגל מאלט,וכמובן יש עוד המון מה ללמוד ולחקור על וויסקי אז תתחילו לאט ותגבירו את הקצב.... שיהיה לחיים!!
טוען...