דברו איתנו

אנא המתן...

המשך בקניות באתר
מעבר לסל קניות ולביצוע תשלום
המשך בקניות באתר
מעבר לסל קניות ולביצוע תשלום
 

כיצד מחולקים איזורי הויסקי בסקוטלנד?

כיצד מחולקים איזורי הויסקי בסקוטלנד?

ישנם חמישה אזורי ויסקי סקוטי - קמפלטאון, היילנדס (הרמה), איסליי, לואולנדס(השפלה) וספייסייד. (איזור נוסף הוא איזור האיים אך הוא נחשב כחלק בלתי נפרד מאיזור ההיילנדס). כל אחד ואחד מהם מציע פרספקטיבה שונה על ויסקי סקוטי בין אם זה בניחוחות ועד לטעמים.

ספייסייד - Speyside

ספייסייד היא המנהטן של עולם הוויסקי: אזור הוויסקי הצפוף ביותר בעולם היושב בין עמקים פוריים ונהרות. אילו טעמים אפשר למצוא בוויסקי מהספייסייד? ביתם של יותר ממחצית המזקקות של סקוטלנד, המלטים של ספייסייד שחמישים מהמזקקות הללו ידועים כמי מפוארים בכבול ובטעמי פירות אגוזים. תפוח, אגס, דבש, וניל ותבלינים. לכל אלה יש מקום לשחק בוויסקי מהספייסייד. ויסקי מהספייסייד יודע גם את דרכו בחביות של שרי, ומכאן המגוון בין מלטים קלילים ועשבוניים כמו הגלנליבט, והעשירים והמתוקים כמו המקאלן,. האזור מחולק באופן מסורתי לשמונה עיירות ואזורים מוגדרים: רוטס, סטראטיסלה, לוסי, ליבט, פרידהורן, דאפטאון, דבורון וספייסייד סנטרל. הוויסקים שמגיעים מהאזור כוללים את גלנפידיך המוערך כמו גם את הבלוויני, אברלור, טומינטול וגלן מוריי.  

לואולנדס -Lowlands

לאזור הלואולנדס המשקיף באלגנטיות מעט מעל אנגליה, ישנה יכולת לשחק בוודאות בטעמים מכבול ועד מליחות. מלחים רכים וחלקים אופייניים לאזור, ומציעים חך עדין ואלגנטי שמזכיר עשב, יערה, קרם, ג'ינג'ר, טופי, טוסט וקינמון. השפלה מייצרת ויסקיים שהוקצו על ידי אוהבי האפריטיף והמלט העדין. אוכנטושן עדיין מזקקת הוויסקי שלהם עד היום בזיקוק משולש, ומביאה שולי הדרים מגדליים לשולחן, כמו פנקייק לימוני למשל. לעתים קרובות מכונות "גבירות השפלה" בגלל גווניהם הפרחים והפרחוניים, הוויסקים הנשיים המפורסמים של האזור כוללים גלנקינצ'י, לינליטגו, גירוואן וסטראטקליד.  

היילנדס -Highlands 

עוגות פרי ואלון מפלרטטים עם חמימות ועשן בוויסקי מהיילנד. ים פראי ויבשה בלתי חדירים חולשים על הנוף, ויוצרים קרקע לגידול ויסקיים כבוליים עוצמתיים, ובכל זאת משאירים מקום לאלגנטיות פרחונית ומשיי.  אילו טעמים אפשר למצוא בוויסקי מההיילנדס? ויסקי מצפון ההיילנד, כמו גלנמורנגי, מלאי ספיריט במיוחד, עם הקלה מסוימת בדגנים ובדבש של דלמור. פנו דרומה לניחוח האגוזי של טוליברדין. לחלופין, לוויסקי מתמשך, שהתבגר לפחות שש שנים בחוויות עץ אלון, נסו את הגלנגוין היבש והפירותי. שילוב נפלא של פירות ועשן במזרח ארדמור, ואילו דלוויני מציע פינוק סירופי בדרום הרמה. באזורי היילנד המערביים נמצאים ויסקים כבוליים מלאים ומלאי עשן; אובאן הוא בראש המעמד של נחישות ותעוזה. לאזור זה, הכולל גם את האיים, מגוון עצום של טעמים ודמויות. מוויסקי בעל טעמים קלילים יותר ועד מלחי חוף מלוחים וכבול עשיר וחזק, ההיילנדס מציע וויסקי לכל חיך.  

קמפלטאון - Campbelltown

חצי האי הבלתי ספוג של אזור קמפלטאון, בניגוד להיסטוריה הפורה שלו, מתהדר כעת רק בשלושה יצרני ויסקי עיקריים לעומת מה שבעבר היו כשלושים מזקקות שונות. עם זאת, למרות התכווצות האזור, הויסקים המיוצרים הם בהחלט מתמשכים ומאתגרים מאוד את החיך. אילו טעמים אפשר למצוא בויסקי מקמפלטאון? צמר רטוב, מלח, עשן, פירות, וניל וטופי מחבקים ונוטשים את החיך ומשאירים שובל של קוקטיילים מענגים. ספרינגבנק כיום מייצרת שלושה ויסקיים שונים, משהו שמושג באמצעות רמות משתנות של כבול ועמודי זיקוק משולבים. לונגרו, ספרינגבנק והייזלברן נעים בין קרמל כפול למשולש ולטעם עשיר עד צלול. גלנגייל מייצרת את קילקרן המתוק, הפירותי והמתובל, וגלן סקוטיה מתיידדת עם חיך קל ועשבוני. קמפלטאון הוא האלוף ללא עוררין במומחיות מרוכזת של שילובי הטעמים.    

איסליי- Islay

איסלאי (מבוטא 'איל-לה') הוא אי קסום בו רוב אוכלוסייתו מעורבת בייצור וויסקי.  אם אפשר לתאר את איסליי במשפט אחד קצר אז: “ביתם של מפלצות הכבול” בהחלט יסכם איסלאי אולי האי הדרומי ביותר של הרברדי הפנימית, אך הוא לא פחות מחוספס, סחוף או עקום מאשר מקביליו המבודדים. אילו טעמים אפשר למצוא בויסקי מאיסליי? ויסקים מאיסליי חדים מאוד ומלאים בכבול, עשן ומליחות החושפים את מורכבותם שכבה אחר שכבה. לפראויג, לגאבולין, קילכ'ומן, קול אילה, בונהאהבין, ברויכלאדי , בואמור וארדבג מרכיבים את 8 המזקקות של איסלאי. ביניהם הם מעוררים כל דבר, בין זרעי פשתן לטחב, פלפל לטוהר, קרבולי לחיך פרחוני. המזקקות הדרומיות, או קילדלטון, אחראיות על התערובת המלאה עם הלב. בינתיים המזקקות הצפוניות מציעות ויסקים יבשים, אך הרבה פחות כבוליים ותקיפים.        
טוען...