שיטת ייצור הברנדי מבוססת על זיקוק כפול אשר משמרת את הטעמים והארומות של הענבים ומעבירה אותם לתזקיק הענבים.
היישון עצמו מבוצע בחביות עץ אלון ארמני בלבד.
במשך תקופת היישון הברנדי מועשר בתמציות טבעיות של פירות יבשים, תבלינים שונים,שוקולד ווניל.
בעוד שבחבל קוניאק נעשה שימוש במים מזוקקים לטובת דילול הברנדי,אררט עושים שימוש במי מעיינות אשר עוברים סינון בטרם הערבוב עם הברנדי.
באף עולה ארומה עשירה וארומטית ומאוזנת להפליא עם רמזים לדבש.
בחיך מתקבל טעם של סיגר ודבש.
סיומת: הסיומת על הלשון היא של דבש וקינמון.